Geef je deuren een make-over!

Geef je deuren een make-over!

Je hebt er minstens twee van in huis: deuren. Misschien heb je er wel veel meer. Ze vallen niet heel erg op, maar eigenlijk is dat toch jammer? Een deur kan juist een leuke eyecatcher zijn in een ruimte. Daarom geef ik je graag wat leuke ideeën om jouw deuren mee op te leuken.

Vervangen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Sommige deuren zijn gewoon lelijk, oud, versleten of dat allemaal bij elkaar. Dan ben je beter af om ze gewoon te vervangen. Vooral buitendeuren. Deze hebben namelijk ook de belangrijke functie om vervelende mensen buiten te houden. Met een nieuwe kunststof voordeur en kunststof achterdeur ben je niet alleen beter beveiligd tegen ongenode gasten, je huis is ook meteen extra geïsoleerd. Dat is fijn om terug te zien op je energierekening. Fijn voor jouw portemonnee en voor de wereld.

Nieuw deurbeslag

Deurbeslag is alles wat er aan je deur zit. Dus de klink, de scharnieren en eventueel de sloten. Vaak zijn dit standaard grijs of zilveren exemplaren en kijken we hier nooit naar om. Maar deze kun je makkelijk vervangen door veel mooiere varianten. Van retro tot modern en zwart. Kijk eens rond en wie weet zit er wel wat tussen wat bij jouw interieur past.

Een nieuw kleurtje

Een andere simpele manier om je deuren mooier te maken is met een vers likje verf. Dat kan een vers laagje van de huidige kleur is of juist een totaal nieuwe kleur. Laat je deuren eruit knallen met een contrasterende kleur of verf de deur mee in dezelfde kleur als de muur.

Een behangetje

Dit klinkt misschien als een gekke suggestie. Het is ook zeker niet geschikt voor elke deur, maar het kan enorm chique staan. Dit is vooral leuk voor deuren van inbouwkasten, in de slaapkamer bijvoorbeeld. Maar een mooi accent met een rustig behang aan de deur, of laat de deur bijna verdwijnen door de hele muur en de deuren met hetzelfde behang te bekleden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*