Fleur je woning op met deze 3 tips

Ken je het gevoel dat je interieur gewoon niet meer matcht met wie je bent en hoe je je voelt? Het vernieuwen en verfrissen van je woning kan hier al gauw het juiste medicijn tegen zijn. Een woonaccessoire hier, ander kleurtje daar en je hebt weer een resultaat waar je een glimlach van krijgt. Wij geven je graag drie tips over hoe je vandaag nog vernieuwing in je interieur aan kan brengen. 

Meer groen

Vooral nu het einde van het jaar in zicht is en er buiten steeds minder groen aanwezig is, is het heerlijk om wat nieuwe planten in huis te halen. Zo breng je weer wat meer kleur aan in je leven en creëer je tegelijkertijd een gezonde leefomgeving voor jezelf. Planten verzorgen namelijk voor een grote verbetering in de luchtvochtigheid en zuurstofgehalte binnenshuis. 

De keuze voor een plant is natuurlijk erg persoonlijk en hiermee kun je eindeloos combineren en uitproberen om een mooi resultaat te krijgen voor jouw woning. Sommige planten zullen meer de focus hebben voor een mooie bloem, en de ander is een stijlvolle, groene vetplant.

Het is natuurlijk niet alleen de plant die telt, de pot of bak waar deze in tentoongesteld wordt is net zo belangrijk! Dit planten podium dient met net zo veel aandacht uitgezocht te worden. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende stijlen en toepassingen die verschillende plantenpotten met zich mee brengen. Zo heb je grote, moderne plantenbakken zoals de plantbox van Ferm Living, maar je kunt ook kiezen voor meerdere, kleine, hangende potten.

Verlichting doet meer dan je denkt

Wanneer je denkt aan verlichting denk je natuurlijk aan… licht. Je kunt echter een wereld van verschil maken met het bijvoorbeeld type licht. Licht kan erg functioneel of juist heel sfeervol zijn. Wanneer je bezig bent met het vernieuwen van je interieur zal het baten om goed na te denken over de verlichting. Probeer bijvoorbeeld eens een lichtplan te maken waarin je aangeeft in welk deel van de ruimte naar welk soort licht je op zoek bent. Sfeerlicht in de televisiehoek en kies voor wat meer functioneel licht op plaatsen waar je kookt of leest bijvoorbeeld. 

Naast het type licht kun je met de lamp zelf ook een hoop invloed uitbrengen op de inrichting van een ruimte. Met de grote hoeveelheid stijlen en merken lampen die te krijgen zijn kun je jouw woonstijl perfect aanvullen. Voor bijvoorbeeld een industriële woning zijn de lampen van It’s About RoMi erg goed geschikt. Dit merk van Nederlandse bodem is al sinds de jaren ‘90 de eyecatcher in vele interieuren.

Vervang kleine woonaccessoires. 

Kleine frutsels zoals kussens, vazen en lijstjes doen stiekem meer met een interieur dan je denkt. Door deze te verplaatsen of te vervangen kun je al gelijk een heel ander resultaat verkrijgen! Koop dus eens nieuwe kussenhoezen voor op de bank en zet de bloemen eens in een andere vaas op tafel.

We hopen je met deze drie tips een aantal handvatten te hebben gegeven om eens te experimenteren met je interieur. Heb jij nog goede ervaringen die wij niet hebben genoemd? Wij horen het graag!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*