Een goede makelaar voor de verkoop van jouw huis

Een huis verkopen is niet zomaar iets. Naast dat het over het algemeen om veel geld gaat, heeft je huis vaak ook een grote emotionele waarde. Deze emotionele waarde is veelal een gevoel wat bij verkoop veelal verloren zal gaan. De enige manier hoe dit gevoel deels over kan worden gebracht naar potentiele kopers is door een goede makelaar in de arm te nemen. Van een goede makelaar mag je een aantal dingen verwachten:

Een goede makelaar komt niet achteraf met verrassingen of extra kosten. Er wordt voorafgaand een prijs (courtage) afgesproken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De presentatie van het huis is ontzettend belangrijk en dan met name op het internet. Er wordt ontzettend veel gezocht naar huizen en mooie foto’s brengen de beleving en de emotionele waarde beter over dan slechte foto’s.

Het is heel verleidelijk om te kiezen voor de makelaar die uw woning het hoogste inzet wat betreft de waardebepaling. De makelaar stelt de waarde van een woning vast op basis van verschillende punten. Sommige makelaars kiezen er echter voor om opzettelijk een hogere waarde te communiceren. Op deze manier denkt de klant dat ze bij die makelaar moeten zijn omdat dit meer geld zal opleveren voor hetzelfde huis. Helaas is  het in veel gevallen zo dat deze huizen lang te koop staan voor een te hoge prijs en uiteindelijk veel later alsnog wel worden verkocht voor een lagere prijs.

Tot slot nog een laatste tip. Kies voor een makelaar uit jouw regio. Woon je bijvoorbeeld in Tilburg? Kies dan voor makelaar uit Tilburg, zij hebben vaak veel kennis van de omgeving en de lokale huizenmarkt. Ook kunnen zij vaak de emotionele waarde van de buurt en wellicht wat historie goed overbrengen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*