Een creatief kinderfeestje organiseren!

Ieder jaar is het weer een uitdaging. Wie organiseert er dit keer het leukste verjaardagsfeestje? Het is erg begrijpelijk dat je soms even niet meer weet wat je aan moet met 7 stuiterende kinderen, die vol zitten met energie. Corona maakt het er niet makkelijker op, de speeltuinen, bioscopen en andere recreatie parken die gesloten zijn. Daarom vertellen we je in deze blog hoe je een super leuk en creatief kinderfeestje gemakkelijk vanuit huis kan organiseren.

Creatieve ideeën

Jonge kinderen zitten vol met fantasieën en creativiteit. Organiseer daarom een gezellig en creatief feestje door zelf sieraden te maken. Wat hebben we allemaal nodig naast de slingers, bordjes, bekers, en de taart? Het allerbelangrijkste ingrediënt zijn kleurrijke kralen. Bij de groothandel sieraden heb je een ruime keuze kralen, bedels en rijgmaterialen die perfect zijn voor het maken van eigen sieraden.

Kralen in verschillende vormpjes

Voor een kinderfeestje zijn polymeer kralen in verschillende vormpjes zoals vlinders, dieren, ijsjes en fruitsoorten een super match! Deze kralen zijn gemakkelijk te rijgen voor kinderen en hebben daarnaast geen scherpe randjes. Letterkralen zijn ook ideale items voor een verjaardagsfeestje. De kids kunnen gemakkelijk hun eigen naam op het draad rijgen. Daarnaast zijn diverse maten acryl kralen in leuke kleuren een goede toevoeging waarmee ze goed kunnen variëren. Wanneer je kralen gaat uitkiezen voor het feestje, houdt er dan rekening mee om niet te kleine kralen te kopen. Ten eerste is het veiliger voor de kinderen en ten tweede zijn grotere kralen makkelijker te rijgen.  

Do’s en dont’s

Aangezien de leeftijd, is het aan te raden om geen gebruik te maken van slotjes en verlengkettinkjes. Kies daarom een koord uit dat gemakkelijk te knopen is, zoals macramé draad, maritiem koord of satijn draad. Wil je graag alvast een stapje voor lopen op de kinderen? Bekijk dan van te voren een paar DIY video’s en creëer een paar voorbeeld sieraden voor het feestje. Hierdoor weet jij hoe je de kettingen en armbanden stevig kunt knopen.

Voorbereiding is alles! Zorg daarom dat alle kralen en rijgmaterialen op tijd binnen zijn. Om ruzies te voorkomen is het een goed idee om meerdere schaaltjes of bakjes te vullen met verschillende kralen. Hierdoor heeft ieder kind een ruime keuze aan kleurrijke items en kunnen ze lekker gaan knutselen. Veel succes met het organiseren van het leukste feestje van het jaar!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*