De natuurlijke tuin met de juiste tuinmeubelen

Ben jij van plan om dit voorjaar de tuin eens aan te pakken? En ben je helemaal klaar met al die tegels in je tuin? Of wil je gewoon een botanische tuinstijl creëren rond jouw tuinmeubelen? Lees dan dit blog ter inspiratie voor het aanleggen van een natuurlijke tuin.

Wat is een natuurlijke tuin en welke tuinmeubelen horen daarbij?

In de basis is een natuurlijke tuin een natuurvriendelijke tuin. In een natuurvriendelijke tuin wordt geen gebruik gemaakt van chemische mest- of sproeistoffen. In principe is het de bedoeling dat je in een natuurlijke tuin de juiste planten aanplant, die van nature zorgdragen voor de bodem. Maak in een natuurlijke tuin gebruik van een composthoop om de bodem te kunnen voeden met compost. Op deze manier creëer je tegelijkertijd een afvalarm huishouden. Plaats een regenton om de beplanting te bewateren met regenwater. De zomers worden steeds droger. Door regenwater op te vangen draag jij je steentje bij aan het oplossen van een steeds groter wordend probleem.

Hoe maak je een natuurlijke tuin?

Begin met een schone lei. Haal ten eerste een groot deel van de bestrating uit je tuin. Laat een terras over voor een tuinset. Heb je een grote tuin? Laat dan eventueel meerdere terrasjes over en creëer diverse zitjes in het groen. Hergebruik je tegels als milieubewuste keuze. Probeer rechte lijnen in je tuin te vermijden. Kies voor organische vormen. Met een houten rolborder of met zwerfkeien kun je eenvoudig ronde vormen aanbrengen in je tuin. 

Nadat je de tuin hebt ingedeeld kun je bepalen waar je gras wilt zaaien en waar je wilt beplanten. Kies voor planten die oorspronkelijk bij jou in de regio voorkomen. Plant bloemen en planten alsof ze op natuurlijke wijze in jouw tuin terecht zijn gekomen. Is er een stukje grond over voor een wilde bloementuin? Gebruik deze grond om een zaadbom te gebruiken. Een zaadbom zit vol met zaadjes van wilde bloemen. Gooi verschillende bolletjes neer op het braakliggende stukje grond. Na een regenbui komen er allemaal verschillende bloemen uit. Hiermee help je de biodiversiteit in jouw omgeving.

Hoe breng je onder andere met tuinmeubelen sfeer aan in een natuurlijke tuin?

Bloemen en planten brengen al heel veel sfeer met zich mee. Door een pergola te plaatsen kun je in verschillende lagen beplanting aanbrengen. Je kan hier ook verlichting aanhangen. Plaats ook verlichting laag bij de grond. Zo zet je alle plantjes in de avond in de spotlight. Kies voor Ledverlichting op zonne-energie om ook de tuinverlichting in het natuurlijke thema te laten passen. Deze verlichting is ook niet te fel. Zo heb je een sfeervol verlichte tuin zonder al te veel lichtvervuiling. Ook de tuinmeubelen moeten in het plaatje passen. Een teakhouten tuintafel van 160×90 cm is dan een goede keuze. Teakhout is een prachtig natuurproduct dat leeft. Het heeft karakteristieke eigenschappen voor een natuurlijke tuinsfeer. Wees niet bang om hier bijvoorbeeld tuinstoelen van kunststof bij te plaatsen. Deze zijn erg duurzaam en verkrijgbaar in natuurlijke kleuren en organische vormen. Daarnaast zijn ze zo milieuvriendelijk mogelijk vervaardigd en is het kunststof 100% recyclebaar.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*