De makkelijkste kamerplanten voor in jouw huis

Een ruimte gevuld met mooie planten geeft meteen een lekker knus thuisgevoel. Maar niet iedereen heeft de groene vingers om deze planten te verzorgen. Denk je nu van hey dat ben ik, lees dan snel verder, want deze blog schrijven we speciaal voor jou. Hieronder stellen we een lijstje op met kamerplanten die makkelijk te onderhouden zijn en die dus ook in jouw huis zullen overleven!

Vrouwentong

De vrouwentong ken je misschien wel, deze heeft als originele naam ‘Sansevieria’. Ze is tegenwoordig veel te vinden in interieurs. Met haar roots uit de woestijn, kan ze dus ook echt wel tegen een beetje droogte. Ideaal voor jouw niet zulke groene vingers, want je hoeft de vrouwentong pas weer water te geven als de aarde weer helemaal droog is. Ook mag je de vrouwentong gewoon in haar teeltpot laten staan. De gaatjes in de pot zorgen er namelijk voor dat het overtollige water kan weglopen, zodat de wortels niet gaan rotten.

Cactus

Net als de vrouwentong is de Cactus ook een echte woestijnplant. En als er één plant hufterproof is, dan is het wel een cactus. Wist je dat een cactus zijn eigen gewicht meerdere keren in water kan opnemen? Hierdoor kan je hem soms wel een maand lang geen water geven. So easy!

Peperomia

De Peperomia plant is er te vinden in allerlei verschillende soorten en maten. Hij maakt onderdeel uit van de vetplantenfamilie. En die kunnen echt wel tegen een stootje. Een Peperomia is prachtig groen of heeft zelfs rode accenten. Het ligt er maar net aan welk soort hij het mooiste vindt. Het fijne aan deze plant is, is dat hij weinig aandacht nodig heeft. Zo nu en dan een beetje water houdt hij wel van en zet hem in een plekje waar geen of weinig direct zonlicht komt. Echt een leukerd voor in je kamer!

Kamerplanten bij Fleurdirect

Ben je helemaal geïnspireerd om je huis op te vrolijken met wat kamerplanten? Dan ben je bij Fleurdirect op het juiste adres! Hier kan je namelijk zelf je planten bestellen, een pot erbij kiezen die je mooi vindt en het opgemaakte geheel wordt bij je thuis bezorgd!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*