De grootste trends in de deurenbranche

Grijze Vlekken & Glazuren

Meer mensen kiezen voor houtbeitsen en glazuren voor hun deuren in het grijze palet dan ooit tevoren – van bijna-zwart tot steen-grijs tot blauwe tinten. Terwijl er nog steeds een solide markt is voor de traditionele bruine en rode afwerkingskleuren, hebben de grijstinten een sterke opmars gemaakt in 2019 en zullen ze waarschijnlijk nog jaren in populariteit blijven groeien. Deze zachte gedempte tinten vormen een mooie aanvulling op de hedendaagse grijze houten vloeren en meubels die ook trendgevoelig zijn.

De deur met drie gelijke panelen

Dus, wat is het meest populaire deurontwerp? Zeer waarschijnlijk is het de deur met drie op gelijke afstand van elkaar geplaatste panelen. Waarom is het zo populair? Misschien is het symmetrie, of de “regel van drie” die het visueel aantrekkelijk maakt. Misschien is het de manier waarop het ontwerp zich leent voor maatwerk, waardoor het in veel verschillende architectonische stijlen past.

Glas

Omdat mensen tegenwoordig steeds meer daglicht in hun woning willen, hebben ook de deuren tegenwoordig vaak glazen panelen. Een volledig glazen deur met zwarte aluminium zwarte aluminium kozijnen zijn dit jaar ontzettend populair. Wat steenstrips zijn voor de jaren 70, is de stalen deur met glas voor onze huidige tijd.  In vijf jaar tijd steeg het aantal producenten van stalen deuren en kozijnen met zo’n 20 procent, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel.

Duurzaamheid

Een andere trend in de deurenbranche is het gebruik van duurzame producten. Er wordt hout gebruikt dat beter past bij de gemiddelde levensduur van een deur. De functionele levensduur van een hardhouten deur komt namelijk vaak niet overeen met de duurzaamheid van het materiaal waar de deur uit vervaardigd is. Daarom wordt er in plaats van tropisch hardhout Europees naaldhout gebruikt, afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen met kortere transportafstanden. De CO2-voetafdruk van de deuren is daardoor kleiner dan die van de hardhouten deuren.

Ben je opzoek naar mooie ramen en deuren en woon je in de omgeving van Antwerpen, kijk dan naar Ramen en deuren Antwerpen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*