De beste beveiligingscamera’s

Een van de grootste voordelen van een smart home is dat u weet wat er aan de hand is als u er niet bent. Of u nu uw kinderen, huisdieren of een verzameling exotische juwelen bekijkt, een camera voor huisbeveiliging is een geweldig hulpmiddel om dingen van veraf in de gaten te houden.

Hoewel de mogelijkheden van apparaat tot apparaat verschillen, kunt u met beveiligingscamera’s binnenshuis volgen wat er in uw huis gebeurt via live of opgenomen video. Maar niet alle camera’s zijn op dezelfde manier gemaakt. Sommige hebben een alarm of kunnen je meldingen sturen wanneer ze activiteit detecteren, sommige bieden tweerichtingsaudio, sommige zijn bedoeld om je baby in de gaten te houden en sommige verdubbelen zelfs als volwaardige domotica-hubs.

We hebben de afgelopen jaren veel bewakingscamera’s voor thuis getest, dus we weten waar we op moeten letten. U wilt bijvoorbeeld een camera die eenvoudig is in te stellen en te gebruiken. Bovendien is een van de allereerste kwaliteiten die we opmerken een aantrekkelijk – hoewel discreet – ontwerp. Het is belangrijk dat de camera eruitziet als iets dat je echt in huis wilt hebben, maar afhankelijk van je behoeften wil je misschien niet dat hij te veel opvalt.

Apparaatondersteuning is ook van cruciaal belang. Met onze favoriete smart camera kun je overal inchecken, of het nu een app op je telefoon is of een webbrowser. Extra functies variëren van camera tot camera, en elk van onze topkeuzes biedt net genoeg variatie om ze te onderscheiden van de rest van de concurrentie. Houd er ook rekening mee dat de camera’s hier zijn ontworpen om u te helpen bijhouden wat er in uw huis gebeurt. Bekijk onze selectie voor de beste beveiligingscamera’s voor buitenshuis en de beste videodeurbellen om te zien wat er buiten gebeurt.

Welke beveiligingscamera geeft het beste beeld?

Hoewel 1080p over het algemeen de standaardresolutie is voor camera’s die we hebben getest, zijn er voordelen voor modellen met sensoren met een hogere resolutie. Er zijn maar weinig beveiligingscamera’s voor thuis hebben optische zoomlenzen, maar bijna allemaal hebben ze een digitale zoomlens, die bijsnijdt en vergroot, wat de camera ook opneemt. Hoe meer megapixels een camerasensor heeft, hoe meer je digitaal kunt inzoomen en toch dingen duidelijk kunt zien.

Denk naast resolutie ook aan het gezichtsveld. Alle beveiligingscamera’s hebben groothoeklenzen, maar niet alle hoeken zijn gelijk gemaakt. Afhankelijk van het gezichtsveld van de lens kan deze tussen 100 en 180 graden zien. Dat is een groot bereik in termen van de zichtkegel van de camera. Als je een groot gebied wilt bekijken, zou je een camera met een zeer breed gezichtsveld moeten overwegen. De mogelijkheid om de camera mechanisch te pannen en te kantelen is ook een grote troef.

Hoe maken beveiligingscamera’s verbinding?

De meeste beveiligingscamera’s gebruiken wifi, maar ze vertrouwen er niet allemaal exclusief op. Sommige voegen Bluetooth toe voor lokale bediening en eenvoudigere installatie via uw smartphone, terwijl andere afzonderlijke netwerkstandaarden voor huisautomatisering bevatten voor interactie met andere apparaten, zoals Zigbee of Z-Wave. Voor de meeste camera’s hoeft u alleen de instructies op een app te volgen om ze met uw thuisnetwerk te verbinden.

Als je camera eenmaal is verbonden, heb je vrijwel zeker toegang via je smartphone of tablet. De overgrote meerderheid van de huisbeveiligingscamera’s heeft tegenwoordig mobiele apps, en veel richten zich volledig op die apps om alles te doen. Sommige hebben ook webportals, waardoor u vanaf elke locatie toegang heeft tot uw video’s en meldingen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*