5 voordelen van een Amerikaanse koelkast

Iedereen kent die beelden wel van typisch Amerikaanse beelden wel waarin alles groot is: grote soda-bekers, grote auto’s, grote huizen en ook grote koelkasten. Sommige dingen vinden wij in Nederland maar overdreven, maar over de grote koelkasten zijn wij enthousiast. Waarom? Je leest het in deze blog. 

Het design

Allereerst staat een Amerikaanse koelkast goed in iedere keuken. Ze hebben namelijk meestal een strak, modern en zwart of rvs design. Naast een strakke look, hebben sommige Amerikaanse koelkasten ook een gaaf, kleurrijk uiterlijk. Dit geeft direct een stijlvolle twist aan jouw keuken. 

De ruimte

Zoals gezegd zijn de koelkasten groot. En dan niet alleen groot in de hoogte, maar ze zijn ook breed en diep en hebben vaak twee deuren. Daardoor kan je er veel meer in kwijt. Denk aan drinkflessen en -pakken die je nu over de twee deuren kan verspreiden of aan veel groente en fruit, doordat de koelkasten vaak meerdere of grotere groentelades hebben. Door de ruimte die je hebt, kun je er ook makkelijker een voorraad in kwijt. Ideaal!

IJs!

Iets wat Amerikaanse koelkasten vaak ook hebben, is een ijsmachine. Je drukt op een knopje en de ijsklontjes of het geschaafd ijs valt in het glas dat je er onder zet. Daardoor heb je nooit meer gedoe van een bakje met water, dat je in de vriezer moet leggen, waarbij je altijd water morst. Ideaal voor een koel glas frisdrank, een zomerse cocktail of heerlijke ijskoffie.

Energiezuinig

Wat vroeger nog anders was, is dat veel Amerikaanse koelkasten energiezuinig zijn. Veel fabrikanten hebben de afgelopen jaren namelijk geïnvesteerd in het zo zuinig mogelijk maken van de koelkasten. Je leest het af van het energielabel dat de koelkasten hebben. Ook hebben veel koelkasten meerdere koelstanden, waardoor je invloed hebt op de hoeveelheid energie die het gebruikt. Als laatste hebben Amerikaanse koelkasten vaak twee deuren met daarachter twee aparte gedeeltes. Dat zorgt ervoor er via een smaller gedeelte warme lucht de koelkast binnenkomt, wanneer je een deur opent. 

Geen ijsvorming in het vriesgedeelte

Hoewel het apparaat wel ijs geeft, zorgt het ervoor dat er geen ijsvorming in het vriesgedeelte ontstaat. Deze zijn voorzien van een slimme technologie die dat voorkomt. Deze zogeheten ‘Frost Free’-functie blaast constant koele lucht door jouw koelkast, waardoor is niet kan opbouwen. Vers eten blijf hierdoor langer vers. Heel fijn!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*