3 tips tegen insecten in huis

Ongedierte in huis voorkomen is misschien wel de lastigste klus voor iedere huiseigenaar. Steeds vaker schakelen mensen dan ook professionele ongediertebestrijders in om insecten in huis te bestrijden. Nu de zomer nadert, kunnen we ons goed voorstellen dat je je veel zorgen maakt over het aantal insecten dat de komende maanden jouw huis zullen bestormen. Je zit immers niet te wachten op overlast of zelfs schade aan je meubels. Maar hoe voorkom je dat vervelende beestjes zoals de bladpootwants, mieren, fruitvliegjes of zelfs vlooien jouw huis bestormen? Wij geven 3 handige tips!

1.    Houd de keuken schoon

De keuken is vooral in de zomer een enorme broedplaats voor insecten. Fruitvliegjes die boven de fruitschaal vliegen, groene vliegen die op eten afkomen en mieren die over je aanrecht lopen. Insecten zijn niet alleen heel erg eng, maar kunnen ook nog eens zeer onhygiënisch zijn. Daarom is het belangrijk om ze telkens één stapje voor te zijn. Dit doe je voornamelijk door het huis en dan vooral de keuken zo schoon mogelijk te houden. Houd daarom de fruitschaal goed in de gaten en verwijder fruit als deze begint te rotten. Haal tegelijkertijd niet teveel fruit in huis in de zomer, zodat je rottend fruit zoveel mogelijk kunt voorkomen. Als je eenmaal fruitvliegjes in huis hebt, is het nog heel moeilijk om hier vanaf te komen.

Schuif daarnaast alle vieze vaat direct in de vaatwasser of was deze snel met de hand af, zo voorkom je dat insecten op de lucht van eten afkomen. Maak daarnaast altijd je aanrecht eerst zorgvuldig schoon voordat je eten gaat bereiden. Zo bewaak je de hygiëne in de keuken.

2.    Regelmatig stofzuigen

Insecten kunnen, indien zij hier de kans voor krijgen, zich heel snel vermenigvuldigen. Daarom is het zaak om dit proces zo snel mogelijk in de kiem te smoren. Dit doe je door je huis zo schoon mogelijk te houden. De stofzuiger speelt hier een zeer belangrijke rol bij. Probeer minimaal één keer in de week uitgebreid te stofzuigen. Heb je jonge kinderen of huisdieren in huis? Stofzuig dan één keer per dag. Zo voorkom je eenvoudig meer ongedierte in huis.


Vind je stofzuigen maar een vervelend en tijdrovend klusje? Breng dan een bezoekje aan de grootste woonboulevard in Nederland. Hier vind je stofzuigers in alle soorten en maten. Als je kiest voor een stofzuiger met een grote capaciteit en werkvermogen, zal deze klus een stuk sneller en eenvoudiger geklaard zijn.

3.    Plaats horren voor de ramen en deuren

Dit is wellicht een iets duurdere oplossing, maar wel heel effectief! Ongedierte in huis voorkomen doe je eenvoudig door horren voor de ramen en deuren te plaatsen. Zeker in de zomer staan de ramen en deuren in huis veelvuldig open. Hierdoor hebben insecten vrije toegang tot jouw woning. Middels een hor kan je dit eenvoudig voorkomen. Let er wel op dat kinderen ook de hor achter zich dichttrekken, zodat je maximaal van de positieve werking van de hor kunt profiteren.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*