Alles wat je moet weten over karper boilies

Je bent van plan om te gaan karpervissen. Dit is uiteraard hartstikke leuk en ik weet vrijwel zeker dat jij al weet waarmee je gaat vissen. Boilies zijn voor het vissen bewezen effectief, maar in het speciaal voor de karpers. Dat karpers houden van boilies is één ding dat zeker is. Ben je dus nu van plan om een aantal boilies aan te schaffen om daarmee de strijd aan te gaan met deze vissen, dan is er wel een aantal dingen dat je even moet weten. Verderop lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van boilies.

Effectief

Zoals gezegd zijn de boilies voor het karpervissen bewezen effectief. Het is zelfs het meest gebruikte aas door karpervissers. De kleine balletjes hebben hun naam te danken aan het Engelse ‘boiled’. Dit betekent ‘gekookt’. Doordat het balletje gekookt is, ontstaat er een hard laagje om de daadwerkelijke boilie heen. Voor de kleinere vissen is het onmogelijk hierdoor heen te komen en deze zullen de boilies dus ook snel laten schieten. Dit geeft jou als karpervisser uiteraard enorm veel voordelen, omdat je je sowieso gewoon op de grotere vissen kunt richten. Een ander voordeel van de boilies is dat ze het hele jaar te gebruiken zijn. Wanneer je ook besluit om op karpers te gaan vissen, de boilies kun je in ieder geval gebruiken. Boilies zijn te koop in verschillende afmetingen en smaken. Het is aan te raden om je door een gespecialiseerd bedrijf alles te laten vertellen over welke karper boilies op welke plek effectief zijn en uiteraard waarom.

Seizoenen

Zoals net vermeld kun je het hele jaar door vissen met boilies. Ik licht de vier seizoenen toe en hierin wordt laten zien hoe effectief de boilies kunnen zijn:

  • Lente

Over het algemeen zijn karpers in de lente nog niet echt op zoek naar voer.  Wanneer je toch beet wil hebben, heb je met een licht verteerbare boilie met een laag eiwitgehalte de meeste kans. Boilies met een hoge attractiewaarde zullen eerder worden opgemerkt en boilies die hun flavour langzaam verspreiden prikkelen de karpers meer. In de lente zijn de boilies die karpers prikkelen het meest aan te raden.

  • Zomer

In de zomer zijn karpers sowieso op zoek naar voer en zijn ze een stuk minder kieskeurig. Het grootste deel van de boilies is gewoon goed te gebruiken in de zomer.

  • Herfst

In de herfst kun je het beste gaan karpervissen. Karpers vreten zich in deze periode vol om zich voor te bereiden op de winter.

  • Winter

Zoals gezegd is de karper in de winter voor een grote tijd voorzien. Dit komt door het volvreten in de herfst. Mocht je toch beet willen hebben, dan zijn opvallende boilies het meest aan te raden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*