Is een zelfreinigende kattenbak de oplossing?

De kat is goed gezelschap. Een ander voordeel is dat je er veel minder tijd aan kwijt bent dan met andere huisdieren. Als je een gezellig huis hebt, zal je kat zich snel op zijn gemak voelen. Eén van de onmisbare hulpmiddelen voor kattenbezitters is een kattenbak die schoon en comfortabel aanvoelt. Als je hier weinig tijd of zin voor hebt, dan is de zelfreinigende kattenbak iets voor jou. Katten zijn namelijk schone dieren die graag op één plek hun behoefte doen. Hoewel een goede kattenbak essentieel is als je een kat in huis hebt, is het ook een plek waar bacteriën en geuren zich kunnen ophopen. Zelfreinigende kattenbakken toiletten zijn een grote hulp om je huis geurloos te houden. 

Hoe het werkt? 

Gewoonlijk verwijderen automatische of semi-automatische kattenbakken kattenuitwerpselen uit de kattenbak door deze in een andere bak of zak te laten vallen, die vervolgens wordt afgedekt met een systeem om geurlekkage te voorkomen. Daarom hoef je als eigenaar de prullenbak of tas alleen af en toe eruit te halen en de inhoud in de prullenbak te gooien. Bacteriën kunnen zich ophopen in vuilnisbakken waar uitwerpselen en urine worden opgeslagen en zand achterblijft. Daarom wordt aanbevolen om de hele kom van tijd tot tijd te wassen met een ontsmettingsmiddel dat niet schadelijk is voor de kat. Je kunt zelfs bleekmiddel gebruiken als mits je het goed afspoelt. Verander ook regelmatig het kattengrit. 

Welke zelfreinigende kattenbak is het best? 

Als je heel weinig tijd hebt en niet meer dan eens in de paar weken naar de kattenbak wilt kijken, is het ScoopFree-model misschien iets voor jou. De container werkt volledig op zichzelf. De automatische hark transporteert uitwerpselen naar een afgesloten ruimte, zodat je deze nooit hoeft aan te raken. Het enige dat je af en toe hoeft te doen, is de container legen. Aan de andere kant is er ook een hoger prijskaartje. Maar geloof me, het is het op de lange termijn waard! 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*