Hoe behandel je ooginfecties bij katten en honden?

Ooginfecties zijn een veelvoorkomend probleem voor zowel katten als honden en kunnen tot ernstige complicaties leiden als ze niet worden behandeld. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de ooginfectie van je huisdier thuis kunt behandelen, zoals met gebruik van oogdruppels kat.

Stap voor stap

Gebruik eerst een vochtige doek of handdoek en een milde zeep of zoutoplossing om het gebied rond het oog te reinigen. Gebruik geen agressieve chemicaliën of reinigingsmiddelen op je huisdier, omdat deze de huid kunnen irriteren. Breng vervolgens een antibiotische zalf aan op het geïnfecteerde gebied en wrijf het goed in zodat het in het weefsel onder het ooglid komt. Vergeet niet om eventuele onderliggende allergieën te behandelen.  Dit kan je doen door je huisdier een meer hypoallergeen dieet te geven of over te schakelen op een alternatieve voedselbron zoals vis in plaats van kip- of rundvleeseiwitten als er in dit geval sprake is van een vleesallergie. Overweeg ook om natuurlijke supplementen zoals colloïdaal zilver of knoflookoliecapsules aan hun dieet toe te voegen. Deze allergenen zullen dit helpen te neutraliseren voordat ze zelfs maar in het lichaam van je huisdier terechtkomen, wat verdere ontstekingen in die gebieden helpt voorkomen. Je kunt daarnaast oogdruppels hond of kat gebruiken om de ogen regelmatig schoon te houden.

Hoe voorkom je ooginfecties bij katten?

Oogdruppels zijn een geweldige manier om ooginfecties te voorkomen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en ze zijn getest op katten, dus je weet dat ze geen pijn doen. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk aan te brengen. Spuit wat druppels in elk van de ogen van je kat en wrijf zachtjes totdat de vloeistof is opgenomen. Je kat zal zich meteen beter voelen!

Hoe voorkom je ooginfecties bij honden?

Oogdruppels zijn de meest gebruikelijke manier om ooginfecties te voorkomen. Zorg ervoor dat je een product kiest dat specifiek voor honden is, aangezien andere soorten mogelijk niet veilig voor hen zijn. De beste manier om dit te doen is door het elke dag te gebruiken, maar je kunt het ook gebruiken na elk bad of nadat ze gezwommen hebben. Het is cruciaal om de ogen van je kat en hond gezond te houden. Het is ook belangrijk om je eigen ogen gezond te houden. Het behouden van de gezondheid van de ogen van je huisdier kan leiden tot een langer en gelukkiger leven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*