Het perfecte kattenluik

Elke kat is uniek, daarom zijn er verschillende soorten kattenluiken. Maar welk luik is het beste voor uw kat? Hieronder vindt u enkele tips.

De grootte van het luik

De grootte van het luik hangt af van het gewicht van uw kat. De gemiddelde grootte van een kat is 7 kilogram. Als uw kat meer dan 7 kilogram weegt, kunt u het beste een groter luik kiezen dat geschikt is voor katten tot 10 kilogram.

Verschillende soorten kattenluiken

 En er zijn verschillende soorten kattenluiken. Iedereen kent de standaard luiken. Er zijn ook verschillende soorten verkrijgbaar, zodat ze geschikt zijn voor elke deur. Er zijn ook luiken die in wanden en glas kunnen worden geplaatst. Hiervoor zijn speciale onderdelen nodig. Er zijn kattenluiken met magneetstrip om tocht tegen te gaan, maar er zijn ook kattenluiken met magneetsluiting. Met zo’n kattenluik draagt ​​uw kat een magneet op de halsband. Als de kat nadert, gaat hij open. Het chip kattenluik werkt op dezelfde manier. Het chip kattenluik werkt door middel van een dierenarts geregistreerde chip. In het luik kunnen verschillende chips worden geprogrammeerd.

Hoe weet je of er een kat uit het luik komt?

Als u wilt dat uw kat de luiken gebruikt, is het handig om haar te laten zien dat ze buiten niet gevaarlijk is. Vervolgens til je het luik met je hand op en lok je de kat door het luik vast te houden met een touw of ander speeltje aan de andere kant. Het is aan te raden om deze zomer te beginnen, want katten houden meer van warmte. Houd er ook rekening mee dat uw kat pas na 6 maanden naar buiten mag. Als je het niet met één stuk speelgoed kunt doen, probeer dan snoep of eten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*